Народен лек против болки од гастритис

Поради начинот на исхрана се појавуваат посилни или поблаги тешкотии за кои народната медицина дава свој предлог во олеснување на таквите проблеми со желудникот.

Лековити билки и растенија – коприва

Копривата е доста распространета и достапна за сите. Прочитајте се што треба да знаете за неа, од берење до нејзино користење за лек и како додаток во исхраната.

Лековити билки и растенија – магдонос

Ова растение потекнува од Иран, се користи и како додаток во исхраната, а неговото лековито дејство е огромно. Проверете за што се можете да го користите, дури и ќе се изненадите.