Едукативен квиз по хемија за 9 одд.

Аде да учиме и се едуцираме на интересен и забавен начин.
На часот, овој квиз ќе ви го овозможи тоа. Истовремено и ќе учите и ќе се забавувате.
Ќе се потсетиме и повториме некои поими од Тема – 3 : Брзина на реакцијата

Квиз за повторување – Втората светска војна

Ова е уште еден Kвиз поврзан со материјалот по предметот Историја. Овој Квиз за повторување е за материјалот за Втората светска војна. Преку него можете да ги согледате знаењата на учениците за Втората светска војна. Квиз за повторување – Втората светска војна За надополнување на материјалот по историја можете да ги погледнете следниве линкови: First World War Квиз- Убавините …

Забавен и едукативен квиз по хемија за 8 одделение

Аде да се забавуваме и учиме . Преку овој забавен и едукативен квиз , Ќе можеме да научиме дел од симболите на хемиските елементи од периодниот систем. забавен и едукативен квиз   Прочитајте ги следниве постови: Одговори по Хемија за 9 одд Забавен и едукативен квиз по хемија за 8 одделение Едукативен квиз по хемија за 8 одд. …

Едукативен квиз по физика за 8 одд тема 1

Едукативен квиз по физика за 8 за тема 1 Сеуште не сме ја изучиле темата Движење и сили , но научивме некои основни работи за силите, движењето, а истовремено се стекнавме со некои основни работи кои се однесуваат на физиката и желбата за изучување на физиката ………

Едукативен квиз по хемија за 8 одд. тема 2

Едукативен квиз по хемија за 8 за тема 2 .При изучувањето на оваа тема вие учениците се запознавте со видовите материјали кои се користат во секојдневниот живот. Преку овој едукативен квиз по хемија за 8 одд. се запознавте и со дел од својствата со кои тие се карактеризираат. Многу е важно да правите разлика меѓу …

Забавен квиз- Дознајте Каков читател сте

Забавен квиз за сите љубители на книгите. Голем дел од нас ги сакаат книгите и често се внесуваме и знаеме да се соживееме со книгата што ја читаме. Сигурно сите љубители на книги имаат неколку непроспиени ноќи поради интересна книга. Книга, од која што сме планирале да прочитаме само уште една страничка и да си …

Квиз- Убавините на мојата земја

Мојата земја има нешта што ја прават поразлична од другите.
Дали можете да ги препознаете местата каде сте биле или сакате да одите. Проверете…