Најбогатите 1% во Светот, добија 82% од богатството во Светот

Разликата помеѓу супер богатите и остатокот на светот стана поголем минатата година, 2017. Според извештајот од Oxfam, голем дел од добиените пари во цел свет, односно 82% отидоа кај најбогатите .

Мудра приказна-за еден мал жолт цвет

Се надеваме дека ќе ја прочитате и оваа прекрасна мудра, кратка и поучна приказна за за еден мал жолт цвет. Дека и од оваа приказна ќе извлечете поука, која ќе ја искористете во животот за себе своите блиски. Да бидеме тоа што сме, ние……

Љубов,Здравје и Успех- приказна

Се надеваме дека ќе ја прочитате и оваа прекрасна мудра и поучна приказна за Љубовта ,Здравјето и Успехот. Дека и од оваа приказна ќе извлечете поука, која ќе ја искористете во животот за вашите најблиски.

Мудри,кратки и поучни приказни – Зошто викаме ?

Можеби оваа мудра,кратка и поучна приказна, ќе ни помогне во дадени моменти кога сакаме да викаме по некого, за момент да се контролираме. Бидејки веќе ја сфативме поуката од оваа мудра приказна, а со тоа и за последиците од викањето…….

Среќа – Цитати и изреки

Среќата и успехот често се поистоветуваат како многу слични состојби, меѓутоа тие се два различни поими , кои многу зависат една од друга. Успехот има свој удел во среќата, но не и на начин на кој многу луѓе мислат. Успехот е едно од многуте достигнувања, а среќата е единственото достигнување. Успехот треба да дојде како производ на среќата, а не обратно.

Цитати и изреки – За пријателство

Многу луѓе одат низ животот на еден обичен човек, но само вистинските пријатели оставаат трага во нивното срце. Искреното и вистинското пријателство е посилно од било што. Тоа е цврсто и неуништливо. . Погледнете што за пријателството кажале познатите научници, уметници, актери … Цитати за пријателството …

Новогодишни пораки за приватни деловни партнери

Честита Нова Година на деловните партнери со пригодна порака Новогодишните пораки можат да бидат наменети за обожаваната личност, бизнис партнери, најдобра другарка, сестра, за мама и тато, за пријатели …
Тоа значи дека не можеме да испраќаме пораки од иста содржина. На саканите лица ќе испратиме нешто романтично, за пријателите може и нешто поудобно, додека за бизнис партнерите треба да се испраќаат сериозни пораки

Новогодишни пораки за мама и тато

Новогодишните пораки можат да бидат наменети за обожаваната личност, бизнис партнери, најдобра другарка, сестра, за мама и тато, за пријатели …
Тоа значи дека не можеме да испраќаме пораки од иста содржина. На саканите лица ќе испратиме нешто романтично, за пријателите може и нешто поудобно, додека за бизнис партнерите треба да се испраќаат сериозни пораки

Karakteristike psihički jakih roditelja

Dječji odgoj je težak, a to je još teže ako želite da vasa deca  odrastu u snažnim ljudima, spremnim da se nose sa stvarnim svijetom. Osim što nije jednostavan,odgoj ove djece uključuje obvezu roditeljima da prestanu liječiti djecu kao nedovoljno moćnu, podređenu i nevažnu, a sami roditelji moraju biti psihički snažni. Koji su roditelji koji …

Едноставни детски експерименти

Секоја наука, физика, биологија, хемија и други се базира на одредени научни концепти, “одлични идеи” кои поврзуваат многу феномени. Некои од овие поими се светлина, магнетизам, рамнотежа, електрична енергија, сили итн. Сите овие големи научни поими може да се изучувааат со едноставно набљудување и на многу едноставен начин. Со следењето на овие појава во природата, можеме да направиме едноставни експерименти дома , во училиште и да забележиме некои научни закони со децата.