Секој цвет носи порака

Цветовите како подароци имаат одредена симболика. Секој цвет носи порака со себе. Затоа, кога поклонувате цвеќе, водите рачун што сакате да и порачате на личноста на која и поклонувате цвеќе .
Ружата не е за секоја жена. Жената, мајката, сестрата, комшиката или пријателката сакаат различни видови на цвеќе како поклон……

Меѓународен ден на жената

Како правата на жените ширум светот довеле до одбележување на 8-ми март – меѓународниот ден на жената

Меѓународниот ден на жената е познат како Осми март, празник посветен на жените. Тој бил создаден како ден на сеќавање на борбата за економска, политичка и социјална еднаквост меѓу жените и мажите……

Со вода до поголема концентрација

Голем дел од нас понекогаш наидуваме на потешкотија кога треба да се сконцертираме на нешто, било да е за учење или работа. За да добиеме поголема концентрација често посегнуваме по кафето или чајот. Сепак, тоа е погрешно. Кафето, чајот и алкохолните пијалоци имаат диуретичко дејство. Односно, овие пијалоци придонесуваат за побрзо исфрлање на течноста од …

За љубовта – Цитати и изреки

За љубовта многумина пишувале, во нејзино име создавале и се бореле, биле инспирирани. Многумина се обиделе да ја објаснат, да ја научат и да ја разберат, но за некого љубовта исто така била најголема болка и патење.
Погледнете што рекле и што мислеле за љубовта некои од најпознатите уметници, големи умови, важни историски и современи личности

Денот на вљубените

Освен Запад, овој ден го слави и Православната Црква.Светецот кој го слават православните е Свети Трифун. Светиот православен празник се слави на 14 февруари. Свети Трифун се смета за заштитник на виновите лози, лозја и виното……

Индиски народни поговорки и изреки

Погледнете ги најинтересните Индиски народни поговорки и изреки. Во морето на поучни и корисни поговорки, издвојуваме дел од оние кои што во денешниот современ свет, во каков што живееме, можат многу добро да послужат како совет или потсетник во одредени ситуации…..

Кинески народни поговорки и изреки

Погледнете ги најинтересните кинески поговорки и изреки. Во морето на поучни и корисни поговорки, издвојуваме дел од оние кои што во денешниот современ свет, во каков што живееме, можат многу добро да послужат како совет или потсетник во одредени ситуации…..

Руски народни поговорки

Погледнете ги најинтересните руски поговорки и изреки. Во морето на поучни и корисни поговорки, издвојуваме дел од оние кои што во денешниот современ свет, во каков што живееме, можат многу добро да послужат како совет или потсетник во одредени ситуации…..