Едукативен квиз по физика за 8 одд тема 1

Едукативен квиз по физика за 8 за тема 1 Сеуште не сме ја изучиле темата Движење и сили , но научивме некои основни работи за силите, движењето, а истовремено се стекнавме со некои основни работи кои се однесуваат на физиката и желбата за изучување на физиката ………

Забавен квиз- Дознајте Каков читател сте

Забавен квиз за сите љубители на книгите. Голем дел од нас ги сакаат книгите и често се внесуваме и знаеме да се соживееме со книгата што ја читаме. Сигурно сите љубители на книги имаат неколку непроспиени ноќи поради интересна книга. Книга, од која што сме планирале да прочитаме само уште една страничка и да си …