Она што не го знаете за ѓумбирот

Се прашуваме зошто ѓумбирот е лек за многу болести?

Многу се пишува за ѓумбирот, за лечење со ѓумбир, но никој не конкретно не објаснува зошто баш ѓумбирот може да излечи многу болести и во што е неговата тајна…….

Како и кога да се јаде овошје

Овошјето е здраво. Тоа е богато со витамини, минерали, високо ниво на вода и влакна, и општо земено, тоа е добро за нашиот организам. Некои видови на овошје можат дури да помогнат и во одредени болести.

Морковот како лек

Морковот, двегодишно растение, потекнува најверојатно од Европа. Од исклучително значење е за човечката исхрана .Морковот е, всушност, мала, корисна аптека: Се знае за повеќе од триесет болести кај кои помага. Аналогно на тоа , ако редовно се користи, морковот може да спречи појава на многу болести.

Целерот ги чува артериите

Коренот на целерот особено треба да биде присутен во исхраната во текот на зимата. Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а особено се користи за здравјето на крвните садови

Природен прочистувач на организмот

Овој напиток е природен прочистувач на организмот, кој благотворно делува на организмот. Затоа направете го, се препорачува и на здрави луѓе ……..

Баклава со вишни

Ви препорачуваме уште еден рецепт за баклава со вишни , превкусна и необична. Можете та ја направите во зима или било кое годишно време.
Ја препорачуваме за предстојните зимски празници. Нема да се покаете, направете ја.

Баклава со фил

Кога прв пат ја пробав оваа баклава , бев воодушевена од вкусот кој доаѓаше од портокалот во комбинација со орасите. Не размислував дали да ја направам или не, бев сигурна во мојата одлука. Задоволни беа сите , затоа што за кратко време ја снема.

Посна баклава со урми

Еве уште еден предлог за превкусна , посна и необична баклава.
Оваа баклава е посебна , со посебен вкус, арома, а кога ја јадете урмата заедно со сите состојки се топи во уста. Ако ја направите еднаш, ќе ви биде предизвик и за понатаму. Посна е и ја предлагаме за предстојните празници и слави.

Медицинска салата

За долгите зимски денови, за секојдневни или празнични денови, неизоставно направете ја оваа вкусна медицинска салата . Здрава е , а и богата со витамини потребни за во зима, затоа и го носи името медицинска салата .

Домаће палачинке

Знамо да сви често правимо палачинке на различите начине, ево један од рецепти који предлажемо, врло брзо и укусно. Такође препоручујемо неколико врста филоваа, које можете користити када правите палачинке. Међутим, то зависи од вас и ваше маште и креативности.