Кога не треба да го пуштиме детето во градинка/ училиште?

Кога станува збор за децата, сите знаеме дека често имаат настинки, вируси, инфекции и секако… вошки. Голем дел од родителите знаат кога не треба да го пуштаат детето во градинка или училиште. Но, постојат случаи кога не сме сигурни дали треба или кога не треба да го пуштиме детето во градинка/ училиште. Исто така, често можеме …

Детенцето одлично работи со телефон и постојано зборува англиски- Гордост или срам?

Според разговори со голем дел од родителите, тие се горди што детето одлично работи на телефонот и подобро зборува англиски од македонски. Навистина треба да бидат горди родителите. Така?

25 jobs to earn good money without having a bachelors degree

According to the latest data from the US Bureau of Labor Statistics,there are many jobs you can have without a bachelors degree. However, you do need some education like two-year associate degree or even just a high-school diploma.
Whatever the reason for not having bachelors degree, these are the 25 highest-paying jobs that will help you earn a median annual salary of at least $68,000.

“Pravila za sastanke s mojim kćerima,,

Jay Warren Welch iz Australije dobio je nadimak “Otac godine” na Instagramu nakon što je objavio vlastitu verziju tradicionalnih pravila za svoje kćerke na ovoj društvenoj mreži. Welch, koji kaže da nije odrastao princeze, umjesto tradicionalnih, objavio je vlastita pravila. Welch i njegova supruga imaju pet kćeri, i kaže da razumije “potrebu drugih očeva da …

Како да се препознаат раните знаци на аутизам?

Аутизмот претставува развојно нарушување кое се појавува во раното детство, најчесто пред третата година од животот. Тоа е состојба која различно се манифестира кај секое дете, но, генерално сите деца со аутизам имаат неколку заеднички карактеристики. Личност со аутизам чуствува љубов, среќа, тага и болка исто како и останатите луѓе. Само затоа што тие не …