Која храна е безбедна за јадење со поминат рок на употреба

Дел од производите треба веднаш да бидат фрлени откако ќе им помине датата “употребливо до„. Сепак,  некои производи се безбедни за јадење и после оваа дата. Односно, храната со поминат рок на употреба има свој втор продолжен рок на употреба. Погледнете која храна е безбедна за јадење со поминат рок на употреба и до кога може …

НАЈДОБРИТЕ ИЗВОРИ НА ПРОТЕИНИ

Дознајте повеќе за различните извори на протеини. Протеините се составени од мали единки кои се нарекуваат амино киселини и се од суштинска важност за обновување на оштетените клетки и градење на нови, како и во градењето на ткивата, мускулите и коските.

Ракописот и карактерните особини

  Графолозите велат оти по начинот на кој пишувате можат да се распознаат преку 5 илјади карактерни особини. Напишете една реченица ракописно (дури и ако вообичаено пишувате печатно) и споредете ги резултатите, за да видите што вашиот ракопис кажува за вашата личност. 1. Доколку вашите букви се закривени на: Голема: Имате голема личност. Тоа обично значи …

Курбан Бајрам – како се празнува?

Курбан Бајрам е 70 дена по првиот Бајрам во годината, Фитр Бајрам, а го обележува денот кога е довршен Куранот. Курбан Бајрам е исламски празник на кој се принесува жртва, инаку најголем исламски празник. Хуманизмот, хармоничните односи меѓу луѓето, меѓу човекот и светот и стремежот кон мир и благосостојба, како основни принципи на Исламот, на …

СЕЗОНСКО ОВОШЈЕ- ДИЊА

Кога летното овошје е во прашање сигурно лубеницата е првото нешто што ви паѓа на памет ,но постои уште едно овошје чија сезона е баш сега и затоа би требало да се најде на вашата трпеза.

ЛУКОТ ГО ПОДМЛАДУВА ОРГАНИЗМОТ

Општо е познато дека лукот претставува благослов од природата, зошто содржи многу состојки кои се а
значајни за нашето здравје. Секако, тука не спаѓа мирисот. Откријте што.