Портокал јужно овошје

Кај портокалот, сè е корисно – кората, плодот и цветот, па затоа има широка примена. Иако е јужно овошје,портокалот кај нас е исто како јаболкото. Луѓето отсекогаш знаеле дека е добар за закрепнување на болните , а единствениот исклучок се луѓето со гастритис и проблеми со жолчното ќесе затоа што овие плодови тешко ги поднесуваат..

Како на природен начин да ги избелите жолтите заби

Сите сонуваме за совршена холивудска насмевка. Сепак, секој не може да си дозволи да ги избели забите кај стоматолог.
Не грижете се, постојат начини на кои вашите заби можат да бидат бисерно бели и без да одите во стоматолошка ординација.
Најдобро од сè – веќе имате се што ви треба за да ги избелите вашите заби во вашиот дом. И не мора да се грижите за оштетување на вашата паста за заби. Обидете се и се надеваме дека ќе бидете задоволни со резултатите!

СЕЗОНСКО ОВОШЈЕ- ДИЊА

Кога летното овошје е во прашање сигурно лубеницата е првото нешто што ви паѓа на памет ,но постои уште едно овошје чија сезона е баш сега и затоа би требало да се најде на вашата трпеза.

Природен лек за Слабокрвност – Анемија

Сите лекови што ни се потребни, се наоѓаат во природата. Така, можеме да најдеме и природен лек за Слабокрвност , односно за анемија. Што е анемија? Анемијата е најчеста болест на крвта и крвните садови.Се карактеризира со намалена концентрација на хемоглобин и маса на еритроцити. Можат да се разликуваат четири вида слабокрвност: лесна, средна, тешка …