Фруктал сок од дуњи

Ова корисно овошје, потекнува од Југозападна Азија. Лековити делови се плодот , лисјата и семките, а особено овошен сок и сируп.
Сокот од дуњи ја третира кашлицата, астмата и дијареата. Додека за анемија се препорачува печена или варена дуња. Исто така се препорачува и за третман на воспаление на желудникот и цревната лигавица. Дуњата исто така се користи за лекување на грлото, крајниците, респираторниот тракт .

Бистер сок од вишни

Овој сок е испробан и е многу вкусен,посебно што се готви заедно со листовите и дршките кои се многу здрави и лековити, пробајте ,сега е сезона на вишна и дознајте повеќе, прочитајте…………