Фруктал сок од дуњи

Ова корисно овошје, потекнува од Југозападна Азија. Лековити делови се плодот , лисјата и семките, а особено овошен сок и сируп.
Сокот од дуњи ја третира кашлицата, астмата и дијареата. Додека за анемија се препорачува печена или варена дуња. Исто така се препорачува и за третман на воспаление на желудникот и цревната лигавица. Дуњата исто така се користи за лекување на грлото, крајниците, респираторниот тракт .

Медицинска салата

За долгите зимски денови, за секојдневни или празнични денови, неизоставно направете ја оваа вкусна медицинска салата . Здрава е , а и богата со витамини потребни за во зима, затоа и го носи името медицинска салата .

Слатко од рендана тиква

Ако сте љубител на слатко од тиква, а ви е тешко да направите класично слатко,бидејки ви одзема многу време, за сечењето , ставањето во вар итн, тогаш направете го овој рецепт кој е многу лесен и едноставен, а и нема да ви одзеде многу време …..