Со вода до поголема концентрација

Голем дел од нас понекогаш наидуваме на потешкотија кога треба да се сконцертираме на нешто, било да е за учење или работа. За да добиеме поголема концентрација често посегнуваме по кафето или чајот. Сепак, тоа е погрешно. Кафето, чајот и алкохолните пијалоци имаат диуретичко дејство. Односно, овие пијалоци придонесуваат за побрзо исфрлање на течноста од …

Какаото ја подобрува меморијата

За сите дами, посебно се препорачува уживање во оваа магична напивка. Жените кои секојдневно пијат шоља какао имаат понежна и повлажна кожа, поотпорна на сончевите зраци.

Начини за да создадете среќен живот

Што е среќа? Просто прашање, но прашање на кое ке добиете различен  одговор. Среќата за многу луѓе е  различна – за некој се ситници,  а за некој она што го имаат но многупати не можат  да го  препознаат. Според анкетите и истражувањата поголемиот дел од младата популација во нашата земја е несреќна. Во продолжение нудиме …

Целерот ги чува артериите

Коренот на целерот особено треба да биде присутен во исхраната во текот на зимата. Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а особено се користи за здравјето на крвните садови

Што е различно кај мозокот на билингвалистите ?

Познато е дека луѓето кои зборуваат два јазика, билингвалистите, имаат когнитивни придобивки. Имено, префлањето од еден јазик на друг е споредувано со ментална гимнастика. Но, што е различно кај мозокот на билингвалистите ?

Како новогодишните празници влијаат на нашето здравје

Додека за едни новогодишните празници се најубавите денови во годината, други велат дека тоа време е стресно и исцрпувачко. Еве што вели науката – прочитајте и вратете ја насмевка на лицето.

Природен прочистувач на организмот

Овој напиток е природен прочистувач на организмот, кој благотворно делува на организмот. Затоа направете го, се препорачува и на здрави луѓе ……..

Како на природен начин да ги избелите жолтите заби

Сите сонуваме за совршена холивудска насмевка. Сепак, секој не може да си дозволи да ги избели забите кај стоматолог.
Не грижете се, постојат начини на кои вашите заби можат да бидат бисерно бели и без да одите во стоматолошка ординација.
Најдобро од сè – веќе имате се што ви треба за да ги избелите вашите заби во вашиот дом. И не мора да се грижите за оштетување на вашата паста за заби. Обидете се и се надеваме дека ќе бидете задоволни со резултатите!