Љубовта не познава граници

На кој јазик говори љубовта? Што е љубов? Зошто се вели,, Љубовта не не познава граници?     Љубовта според некои истражувачи претставува чувство кое поврзува две личности без разлика на спротивностите помеѓу нив.   Погледнете го ова симпатично видео кое ни покажува дека љубовта не познава граници.. Слични содржини Вистинско пријателство- поучна приказна Зошто …

Начини за да создадете среќен живот

Што е среќа? Просто прашање, но прашање на кое ке добиете различен  одговор. Среќата за многу луѓе е  различна – за некој се ситници,  а за некој она што го имаат но многупати не можат  да го  препознаат. Според анкетите и истражувањата поголемиот дел од младата популација во нашата земја е несреќна. Во продолжение нудиме …

Мудри,кратки и поучни приказни – Зошто викаме ?

Можеби оваа мудра,кратка и поучна приказна, ќе ни помогне во дадени моменти кога сакаме да викаме по некого, за момент да се контролираме. Бидејки веќе ја сфативме поуката од оваа мудра приказна, а со тоа и за последиците од викањето…….

Принцезата Шарлот на првиот ден во градинка

Ќерката на Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон, Принцезата Шарлот тргна во градинка. Облечена во црвен капут и розово шалче изгледа прекрасно на фотографиите направени од нејзината мајка Кејт. Што носеше принцезата Шарлот на првиот ден во градинка? Шарлот беше облечена во преубав волнен Amaia Kids капут, а цената на овој капут изнесува £120. Amaia  е брендот на …

ХУМОР ВО НАСТАВАТА

Смеата не е грев Хуморот во училница ретко се користи како дел од програмскиот дел од активноститe при обработката на наставните содржини, вежби или повторување. Истражувањата покажаваат дека наставниците кои користат хумор во наставата стануваат омилени меѓу учениците, а и учениците полесно ги прифаќаат поставените задачи.

Интересни факти за Никола Тесла

За големиот научник и иноватор Никола Тесла, ви нудиме интересни податоци од неговиот живот што веројатно не сте ги знаеле. Според Pbs.org, фактите се собираат врз основа на разговори со В. Бернард Карлсон, автор на книгата “Тесла: Пронаоѓачот на електричното доба” и Марко Сејфер, авторот “Волшебник: Животот и времето на Никола Тесла”.

Цитати и изреки – За пријателство

Многу луѓе одат низ животот на еден обичен човек, но само вистинските пријатели оставаат трага во нивното срце. Искреното и вистинското пријателство е посилно од било што. Тоа е цврсто и неуништливо. . Погледнете што за пријателството кажале познатите научници, уметници, актери … Цитати за пријателството …

Што е различно кај мозокот на билингвалистите ?

Познато е дека луѓето кои зборуваат два јазика, билингвалистите, имаат когнитивни придобивки. Имено, префлањето од еден јазик на друг е споредувано со ментална гимнастика. Но, што е различно кај мозокот на билингвалистите ?