Кога не треба да го пуштиме детето во градинка/ училиште?

Кога станува збор за децата, сите знаеме дека често имаат настинки, вируси, инфекции и секако… вошки. Голем дел од родителите знаат кога не треба да го пуштаат детето во градинка или училиште. Но, постојат случаи кога не сме сигурни дали треба или кога не треба да го пуштиме детето во градинка/ училиште. Исто така, често можеме …

Детенцето одлично работи со телефон и постојано зборува англиски- Гордост или срам?

Според разговори со голем дел од родителите, тие се горди што детето одлично работи на телефонот и подобро зборува англиски од македонски. Навистина треба да бидат горди родителите. Така?

Начини за да создадете среќен живот

Што е среќа? Просто прашање, но прашање на кое ке добиете различен  одговор. Среќата за многу луѓе е  различна – за некој се ситници,  а за некој она што го имаат но многупати не можат  да го  препознаат. Според анкетите и истражувањата поголемиот дел од младата популација во нашата земја е несреќна. Во продолжение нудиме …

Цитати и изреки – За пријателство

Многу луѓе одат низ животот на еден обичен човек, но само вистинските пријатели оставаат трага во нивното срце. Искреното и вистинското пријателство е посилно од било што. Тоа е цврсто и неуништливо. . Погледнете што за пријателството кажале познатите научници, уметници, актери … Цитати за пријателството …

Во овие ситуации, лакот за нокти е незаменлив

Се разбира, јасно е што е примарна употреба на лакот за нокти, но тоа сигурно не е единственото. Постојат многу ситуации во кои вашиот лак може да биде многу корисен.

Затоа – немојте да ги отфрлите сите лакови откако повеќе не можете да се лакирате, бидејќи ова се ситуации во кои ќе можете да го искористите:

Како новогодишните празници влијаат на нашето здравје

Додека за едни новогодишните празници се најубавите денови во годината, други велат дека тоа време е стресно и исцрпувачко. Еве што вели науката – прочитајте и вратете ја насмевка на лицето.

Дали децата треба да го отстапат местото во јавен превоз?

Сите што го користат јавниот превоз се запознаени со гужвите, бутканиците и “тепањето за место“, особено во градските автобуси. Според тоа, кога ќе се зафати седиштето, ретко кој го отстапува. Секако дека старите лица, бремените жени, жените со мали деца во рацете и лицата кои не можат да стојат мора да имаат седиште. Во некои …