Со вода до поголема концентрација

Голем дел од нас понекогаш наидуваме на потешкотија кога треба да се сконцертираме на нешто, било да е за учење или работа. За да добиеме поголема концентрација често посегнуваме по кафето или чајот. Сепак, тоа е погрешно. Кафето, чајот и алкохолните пијалоци имаат диуретичко дејство. Односно, овие пијалоци придонесуваат за побрзо исфрлање на течноста од …

Кога не треба да го пуштиме детето во градинка/ училиште?

Кога станува збор за децата, сите знаеме дека често имаат настинки, вируси, инфекции и секако… вошки. Голем дел од родителите знаат кога не треба да го пуштаат детето во градинка или училиште. Но, постојат случаи кога не сме сигурни дали треба или кога не треба да го пуштиме детето во градинка/ училиште. Исто така, често можеме …

Tорта баклава

Направете ја оваа превкусна и евтина торта баклава. Ако немате ораси или други јаткасти плодови, не очајувајте, затоа што со минимум состојки може да направите баклава со која ќе бидете прездоволни. Направете ја за предстојниот празник Прочка, убаво ќе се облажите…

Детенцето одлично работи со телефон и постојано зборува англиски- Гордост или срам?

Според разговори со голем дел од родителите, тие се горди што детето одлично работи на телефонот и подобро зборува англиски од македонски. Навистина треба да бидат горди родителите. Така?

Какаото ја подобрува меморијата

За сите дами, посебно се препорачува уживање во оваа магична напивка. Жените кои секојдневно пијат шоља какао имаат понежна и повлажна кожа, поотпорна на сончевите зраци.

Љубовта не познава граници

На кој јазик говори љубовта? Што е љубов? Зошто се вели,, Љубовта не не познава граници?     Љубовта според некои истражувачи претставува чувство кое поврзува две личности без разлика на спротивностите помеѓу нив.   Погледнете го ова симпатично видео кое ни покажува дека љубовта не познава граници.. Слични содржини Вистинско пријателство- поучна приказна Зошто …

Начини за да создадете среќен живот

Што е среќа? Просто прашање, но прашање на кое ке добиете различен  одговор. Среќата за многу луѓе е  различна – за некој се ситници,  а за некој она што го имаат но многупати не можат  да го  препознаат. Според анкетите и истражувањата поголемиот дел од младата популација во нашата земја е несреќна. Во продолжение нудиме …

Мудри,кратки и поучни приказни – Зошто викаме ?

Можеби оваа мудра,кратка и поучна приказна, ќе ни помогне во дадени моменти кога сакаме да викаме по некого, за момент да се контролираме. Бидејки веќе ја сфативме поуката од оваа мудра приказна, а со тоа и за последиците од викањето…….